Comunicat sobre les activitats de Nadal


A continuació, us reproduïm un comunicat que vam enviar ahir a totes les famílies del col·legi:

 

Benvolgudes famílies,

 

Aquest any es commemora el 25è aniversari de la representació del Pessebre Vivent del nostre col·legi; una efemèride que creiem que es mereix una bona celebració.

Des del col·legi ja fa molts dies que donem voltes a aquest esdeveniment, a la situació del país, en general, i de l’escola catalana, en particular, i pensem que no podem fer com si res no passés al nostre voltant. Continuar amb les rutines d’un curs normal és enganyar-nos davant les amenaces i mentides que s’estan estenent sobre l’escola catalana.

Com a col·legi, ens sentim atacats; nosaltres som escola catalana i un dels objectius prioritaris del Projecte Educatiu del Centre, que podeu consultar a l’agenda dels vostres fills i filles, és sensibilitzar-nos pel fet diferencial català i conèixer la història, la cultura i les tradicions del país, entenent-les com a part fonamental del nostre patrimoni.

Hem treballat i treballem molt intensament per al bon funcionament de la immersió lingüística, per ensenyar la nostra llengua a tots aquells que han arribat al nostre centre procedents d’altres països, perquè creiem que és l’element més potent per fomentar la cohesió social. Però ara l’amenaça de poder perdre tot aquest esforç sembla que es normalitza, que el dia a dia s’ho menja tot, fins i tot sembla que es normalitza la situació que pateixen les nostres institucions i els nostres representants.

Per tot això, i després d’haver-hi pensat molt, hem decidit anul·lar les activitats de Nadal que obrim a l’exterior. Aquesta decisió, com us podeu imaginar, no ha estat gens fàcil, perquè feia temps que pensàvem en aquesta celebració del 25è aniversari; però pensem que, com a educadors, no podem tancar els ulls davant el que passa al nostre entorn.

Enguany, doncs, no tenim res a CELEBRAR i, per tant, no farem la representació del pessebre vivent, perquè el 25è aniversari es mereix celebrar-lo amb alegria i felicitat; sense pensar que tenim gent a la presó, gent que lluita per tot el que ens representa i per més de 40 anys de treball intens a les aules, a fi d’integrar tot l’alumnat que s’incorpora al nostre sistema educatiu.

Els nens i nenes que estan cursant P5 i 2n d’ESO i que vulguin participar en el Pessebre vivent, ho podran fer el proper curs, en què celebrarem, si Déu vol, el 25è aniversari. En conseqüència, tampoc farem el Concert de Nadal que cada any fem a la nit, adreçat a totes les famílies de l’escola. El treball i la preparació amb l’alumnat s’està fent, com sempre, des de les àrees de música i plàstica, perquè l’alumnat ha de continuar celebrant el Nadal i les activitats que teníem previstes, però el farem a la tarda amb els alumnes del col·legi.

A Educació Infantil i els primers cursos de Primària, el Patge Reial també passarà per les aules el dia 20 de desembre a la tarda, per recollir totes les cartes que els nens i les nenes hagin escrit als Reis d’Orient.
Esperem que entengueu i compartiu aquesta decisió que, com ja hem dit, no ha estat gens fàcil, i desitgem que el proper curs puguem celebrar el 25è aniversari del nostre Pessebre Vivent com cal.

Rebeu una cordial salutació,

Equip directiu

20 de novembre de 2017