Viatge cultural a Oxford


Les experiències del dia a dia, explicades en aquesta notícia.

CRÒNICA 1 – Dia 6/10

L’expedició ha sortit ben d’hora cap a Barcelona on ha agafat un avió amb direcció a Birmingham.

Després de l’aterratge ha començat la ruta passant per dos poblets místics de l’antiga Anglaterra com són “Stow on the Wold” i “Burton on the Water”. Com es pot observar a les imatges, l’ambient és totalment britànic.

El dia s’ha acabat a Oxford, on les “host families” han rebut als alumnes i als professors amb gran il·lusió. Demà el dia ja serà sencer! Rebreu notícies!

CRÒNICA 2 – 7/10

El dia ha començat ben intens i el grup d’alumnes i profes s’ha dirigit al centre d’Oxford on ha visitat al matí Christ Church, un “college” molt famós de la ciutat ja que s’hi ha gravat diverses escenes de la saga de pel·lícules de Harry Potter (el menjador, l’escalinata, la biblioteca, el claustre, entre altres).

A la tarda, el grup ha visitat d’University Parks, un lloc molt verd i de passeig. Al sortir, la comitiva ha passat pel Museu d’Història Natural. El dia s’ha acabat amb el viatge de retorn cap al punt de trobada on els esperaven les “host families”.

CRÒNICA 3 – 8/10

L’expedició ha començat el dia amb un passeig pels aiguamolls de Christ Church Meadow on la verdor de les plantes i dels arbres abundava i ha fet d’aquest espai un lloc bonic de veure.

En acabar, la visita s’ha fet en barca, pel Riu Thames. Durant el passeig, el grup ha pogut veure diferents barques amarrades als vorals del riu, que, a més a més de ser un transport, també eren les cases d’alguns dels habitants d’Oxford.

La tarda ha estat molt divertida. S’ha dividit en dues activitats: una activitat pel museu Ashmolean (on hi havia art egipci i altres tresors de l’edat antiga) i una gimcana pel centre històric de la ciutat (enllaçava els llocs més emblemàtics, Carfax Tower, Radclife camera, Boldean Library, entre altres). I per acabar, una petita estona lliure per…

Així s’ha acabat el dia!

CRÒNICA 4 – 9/10

El quart dia de viatge ha estat fora de la ciutat d’Oxford. Al matí, el grup ha visitat el Warwick Castle, un dels castells més grans d’Anglaterra i alhora un indret molt educatiu on hi havia diferents espais per poder aprendre costums antigues. Una d’aquestes és la falconeria, tal i com es veu al vídeo.

A la tarda, el grup ha visitat la població de Stratford-Upon-Avon, localitat on va néixer W. Shakespeare, considerat el millor dramaturg del món de tots els temps. La visita de casa seva i una petita representació de “Hamlet”, “Macbeth” i “Romeo i Julieta” han baixat el teló del dia d’avui.

Demà més!

CRÒNICA 5 – 10/10

El cinquè dia de viatge, igual que el dia anterior, ha dut el grup a les afores d’Oxford. Així doncs, el matí ha començat amb un lloc especial, Stonehenge. La mitologia que envolta aquest indret, que se suposa que va ser un temple religiós, un monument funerari o un observatori astronòmic, ha despertat el gran interès de tots i de totes.

Després de la visita, el grup s’ha dirigit a la població de Bath, on hi ha dinat i en acabar, ha visitat el centre de la localitat i l’edifici Royal Crescent, un conjunt de cases històriques que comparteixen una façana plena de columnes.

Demà, ja és l’últim dia a les terres angleses! S’ha d’aprofitar al màxim!

CRÒNICA 6 – 11/10

L’últim dia de viatge es va traslladar a la població de Winchester. Allí, amb l’ajuda de la professora Maria Eugènia Porqueres, el grup va poder descobrir indrets de gran interès que acull el poble com les restes de l’antiga residència dels Bishops de Winchester, la catedral (que aguarda una de les bíblies més antigues d’Anglaterra) i la Gran Sala del Rei Artur (on es troba penjada a la paret la famosa taula rodona dels cavallers).

Tot i l’acompanyament de la pluja, el grup va poder visitar la població!

D’aquesta manera es va tancar el viatge a Oxford i rodàlies!