Viatge a Irlanda


Una experiència autèntica d’immersió lingüística anglesa!

 

1r dia – Ja hem arribat a Irlanda, a Swords. Hem estat ben rebuts per totes les famílies!

 

El dia ha començat ben d’hora, sortint de la plaça Europa a les 6h del matí, però ja podem dir que tots i totes estem a les cases respectives d’acollida.

La jornada ha estat intensa: autocar, aeroport, vol, visita al Trinity College… Aquest ha estat el primer indret que hem visitat de la ciutat de Dublín. Un lloc que ens ha captivat pels manuscrits antics que hem pogut veure i per l’antiga biblioteca que allí s’hi troba i on s’ha gravat una de les escenes de les pel·lícules de Harry Potter.

Demà més noves experiències i nous indrets per conèixer!

 

2n dia – Primer dia complet a la ciutat de Dublín.

Aquest dimarts 24 d’octubre ha estat un dia en què hem començat a conèixer la ciutat on hem aterrat.

A primera hora del matí, però, ens hem retrobat amb tot l’alumnat al punt de trobada que ja havíem acordat amb totes les famílies irlandeses. Tot l’alumnat ha estat encantat amb la família que li ha tocat i ja hem pogut comprovar que han començat a posar en pràctica l’anglès.

Després del retrobament, al matí, hem fet un recorregut guiat  pels indrets més importants de la ciutat: National Gallery, St. Patrick Cathedral, Natural History Museum… A la tarda, hem visitat el castell de la ciutat i ens ha impressionat per la seva dimensió i per la seva història.

Al vespre, hem pogut fer un passeig pels carrers més comercials de la ciutat. Totes aquestes activitats, les hem fet acompanyades d’una pluja moderada que fins i tot ens ha deixat dinar a l’aire lliure.

Bona nit i fins demà!

 

3r dia – Un dia més descobrint la ciutat de Dublín i la seva història.

Els dies passen ràpid però en cada moment, experiència i situació que vivim, aprenem més del país que ens acull durant aquests dies.

Avui, el dia ha començat amb la visita d’un museu que explica una part de la història irlandesa, Dublinia. Allí hem pogut conèixer els vikings (com vivien, quins eren els seus costums, el seu menjar, entre altres). La visita ha estat molt interactiva ja que el museu disposava de moltes eines en les quals demanava la participació dels alumnes.

A la tarda, hem fet un passeig per dos dels indrets més característics dels voltants de Dublín, les illes de Howth i Bull. Hem gaudit del paisatge i hem aprofitat per fer-nos moltes fotografies artístiques.

Estem contents de tot allò que vivim i en volem més! Demà ens espera una jornada intensa! Us ho explicarem també!

 

4t dia – Un dia llarg de viatge pel país i descobrint meravelles naturals

El dia ha començat ben d’hora com ja és la rutina d’aquesta setmana. A les 8h ens hem retrobat tots i totes per emprendre un viatge amb autocar cap a l’altra punta del país. Tot i que el viatge ha estat llarg, podem dir que ha valgut molt la pena!

Al matí, hem visitat un dels indrets més impressionants del món: Cliffs of Moher (els penyasegats de Moher). És un lloc on es respira pau i tranquil·litat però avui, hi ha aparegut alguns nervis d’alguns alumnes amb preguntes relacionades amb Catalunya. No obstant això, cal dir que la meravella que hem pogut admirar ens ha impressionat i ha sobrepassat amb escreix, les expectatives que en teníem.

Després de dinar en aquest lloc, ens hem dirigit a la ciutat Galway on els carrers són molt artístics (hem vist moltes façanes decorades). També, hem pogut gaudir d’una estona de temps lliure per comprar algun record i per acabar de passejar per aquests carrers.

Demà el cinquè dia. Això ens passa ràpid sense adonar-nos-en!

Fins demà!

5è dia – L’últim dia complet a la ciutat de Dublín.

El dia d’avui ha tornat a ser intens i ple de curiositats i d’indrets del país irlandès.

De bon matí, hem visitat un parc nacional molt famós, el parc de Wicklow. Hem pogut gaudir de la natura i de grans paisatges espectaculars. Cal dir que hem tingut molta sort ja que ens ha acompanyat el dia i això ens ha ajudat a gaudir-lo molt més.

Després de dinar al parc, ens hem dirigit al castell i als jardins de Powerscourt: uns indrets que ens han fascinat per la vegetació que hi havia (arbres immensos, flora diversa, estanys, camins…). Com podeu veure, avui hem interactuat molt directament amb l’entorn natural irlandès, ple de verdor i de tranquil·litat. Hem de dir que durant la visita, hem pogut veure com arribaven les notícies des de Catalunya a través de l’alumnat (han estat moments de preguntes, comentaris, alegries…).

Ara sí, això se’ns acaba! Demà al migdia mirarem de donar-vos una última crònica, serà l’última. Recordeu que demà, dissabte, si no hi ha novetats d’última hora, arribarem a la 1,ooh (nit de la matinada de dissabte a diumenge), a la plaça Europa.

Abans d’acabar la crònica d’avui, us volem explicar una última anècdota. Érem sabedors que a Dublín s’hi trobava una exalumna del col·legi, la Marta Benet. Ens hem trobat amb ella i hem pogut compartir anècdotes, experiències i historietes viscudes (li desitgem el millor en aquesta etapa irlandesa).

Fins demà!

 

6è dia – Cap a casa!

Avui, ja sí, ha estat l’últim dia a la ciutat de Dublín.

Durant el matí, tot l’alumnat ha pogut donar una voltar pel centre de la ciutat on ha pogut comprar diversos records per a les seves famílies. Després de les compres, tots i totes, hem anat a realitzar l’última activitat d’aquesta sortida, un taller de danses tradicionals irlandeses.

El taller ha estat composat per diverses danses i tots i totes hem pogut gaudir-ne. També, ens hi ha acompanyat la Marta Benet (exalumna del col·legi) que ha aprofitat l’ocasió per saludar a l’alumnat (especialment al d’Arbeca).

Tot el conjunt d’experiències que s’ha pogut viure durant aquests dies, han estat inoblidables per tot l’alumnat. A més a més, ha estat una oportunitat autèntica d’immersió lingüística en la llengua anglesa.

El resultat és… EXCEL·LENT!