Activitats extraescolars


Activitats extraescolars

Espais de teatreEsplai matinalLlengües: alemanyLlengües: anglèsMecanografia / OfficePastoral: comunió i confirmacióPCE: BàsquetPCE: EscacsPCE: Futbol salaPCE: Juguem a ballarPCE: Juguem a fer esport amb anglèsPCE: MultiesportsPCE: Tennis taulaPCE: Voleibol femeníTaller de músicsTaller de creativitatTaller de tapís

L’empresa lleidatana Miscel·lània, espais de teatre és l’encarregada de dur a terme aquesta nova activitat, adreçada a l’alumnat d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA i 1r i 2n d’ESO.

Dels 6 als 8 anys l’alumnat s’iniciarà a la representació en sentit teatral, més enllà del joc. En el procés, desenvoluparà competències creatives (de construcció d’una història) i expressives (de representació d’aquesta història).
Els 9 anys és una edat pont, on es produeix un canvi de criteri en la percepció de l’alumnat respecte el joc dramàtic. L’alumnat pren consciència crítica de la seva creació en l’escena i el caràcter lúdic de l’activitat és substituït progressivament per una visió més propera a l’espectacle.

Dels 10 als 12 anys l’alumnat aprèn a construir una història a partir del desenvolupament del seu personatge, guanya importància el procés narratiu i analític, i l’alumnat adquireix control sobre els seus recursos expressius, diferenciant la seva personalitat de la personalitat del personatge.

Dels 12 als 14 anys, s’obren noves necessitats expressives per a l’alumnat, el qual requerirà un grau diferent de socialització i independència.

Les classes de teatre:

· Exercicis d’escalfament, jocs d’expressió corporal, jocs d’expressió vocal, improvisacions…

· La dramatització, entesa com a joc teatral. Proposta d’un tema escollit pel grup d’alumnes mitjançant votacions, desenvolupar accions que generin conflictes, representació de personatges, construcció d’escenografia, comentari crític…

· Introducció al vocabulari bàsic teatral i a la creació col·lectiva d’un espectacle.

Aquesta activitat es realitzarà al Centre Cívic de les Borges Blanques (plaça de la Constitució núm. 30), conjuntament amb l’alumnat de l’escola Joan XXIII.

Activitat adreçada a EDUCACIÓ PRIMÀRIA i 1r i 2n d’ESO.

Horari: els dilluns de 17.15 a 18.30h

Preu: 12€/mes (el preu real és de 18€, però un terç de la quota està subvencionat per l’Ajuntament de les Borges).

Matrícula: 10€

Aprofitem per motivar els alumnes a aprendre activitats plàstiques.

Activitat adreçada a l’alumnat de primària.

Inici: 12 de setembre

Horari: de dilluns a divendres, de 7.45 a 8.45h

Preu: 35€/mes (1 hora al dia), 4€/hora (dies esporàdics)

Activitat adreçada a l’alumnat a partir de 3r de primària i tot ESO.

Alemany bàsic per a principiants. L’objectiu d’aquesta activitat és una introducció a l’alemany, i que l’alumne aprengui un ventall de paraules i expressions en aquest idioma.

Inici de l’activitat: 2 d’octubre

Horari: Els horaris s’organitzaran en funció de les sol·licituds rebudes, en sessions que es duran a terme els dijous de 13:45 a 14:45h.

Preu: 18€ al mes

L’objectiu principal d’aquesta activitat és fomentar l’expressió oral en anglès i la familiarització de la llengua anglesa de manera natural. Escolta repetida, reforç positiu, grups reduïts i aprendre mitjançant el moviment, l’experimentació, els jocs i la música són els quatre pilars fonamentals de l’assignatura.

Inici: 2 d’octubre

Els dies:

– Dilluns : Alumnes de 1r i 2n de primària

– Dimarts: Alumnes de 3r i 4t de primària

Horari: Les sessions es duran a terme de 13.45 a 14.45h.

Preu: 18€ al mes

Activitat adreçada a l’alumnat a partir de 3r de primària fins a 2n d’ESO, que té per objectiu ensenyar el correcte ús del teclat en l’ordinador. A més a més, l’alumnat podrà aprendre a utilitzar els programes Microsoft Word, Excel i Powerpoint per treballs escrits, presentacions i altres tasques que necessiti per a l’escola.

Inici: 3 d’octubre

Horari: Primària, els dimarts de 14h a 15h;

ESO, els dilluns de 14h a 15h

Preu: 18€/mes

CATEQUESI

Inici: 7 d’octubre

Horari: els divendres de 14 a 14.45h

Preu: 15 € (un únic pagament). Si teniu germans o germanes 5€ més per cadascun dels que s’inscriguin.

 

GRUP DE JOVES

Inici: 6 d’octubre

Horari: els dijous de 17.15 a 18h

Preu: 15 € (un únic pagament). Si teniu germans o germanes 5€ més per cadascun dels que s’inscriguin.

Aquesta activitat, organitzada pel Club Bàsquet Borges, té com a objectiu principal que els nens i nenes gaudeixin jugant a bàsquet i aprenguin els fonaments tècnics i tàctics per a la pràctica d’aquest esport.

Edat: nens i nenes des de 1r fins a 6è de primària

Lloc: pavelló poliesportiu municipal

Horari: dilluns i dimecres, de 17.30h a 18.30h

Inici de l’activitat: dilluns, 2 d’octubre

Preu: 22€/mes

Diversos estudis coincideixen en què els escacs contribueixen a exercitar la memòria visual, aprendre a prendre decisions, aprendre dels propis errors, millorar les habilitats lectores i lingüístiques, treballar la capacitat de concentració, creativitat i orientació espacial, potenciar la convivència…

Per això aquest curs també oferim l’activitat d’escacs com a extraescolar per a tots els nens i nenes que vulguin conèixer les regles del joc i aprendre estratègies per millorar-ne els resultats.

Edat: nens i nenes des de 2n de primària fins a 2n d’ESO

Lloc: aula del claustre

Horari: dimarts, de 17.10 a 17.45h

Inici de l’activitat: dimarts, 4 d’octubre

Preu: 11€/mes

Aquesta activitat pretén que els nens i les nenes practiquin futbol sala i gaudeixin fent esport, treballant els valors del respecte i companyerisme.

Edat: nens i nenes des de 1r fins a 6è de primària

Lloc: pista esportiva del col·legi

Horari: dimecres, de 14 a 15h (els nens/es que no es queden a dinar al col·legi també es poden inscriure)

Inici de l’activitat: dimecres, 4 d’octubre Preu: 16€/mes

Aquesta activitat consisteix a jugar amb música, realitzant jocs rítmics i de coordinació a fi de coordinar el ritme i el moviment.

Edat: nens i nenes de P3, P4 i P5.

Lloc: aula polivalent del Parvulari.

Horari: dimecres, de 17.30 a 18.30h

Inici de l’activitat: dimecres, 4 d’octubre

Preu: 16€/mes

Aquesta activitat consisteix a iniciar-se als esports col·lectius amb diferents exercicis, jocs i circuits esportius. El monitor utilitzarà la llengua anglesa per comunicar-se!

Edat: nens i nenes de P3, P4 i P5

Lloc: aula polivalent i pati del Parvulari

Horari: dimarts i dijous, de 17.30 a 18.30h Inici de l’activitat: dimarts, 3 d’octubre

Preu: 22€/mes (orientatiu)

Activitat que promou l’experimentació, el coneixement i la pràctica de varietat d’esports, afavorint el bagatge motriu de l’infant i possibilitant el domini de diferents modalitats esportives, que augmenti el ventall de possibilitats a l’hora de triar el seu/els seus esports preferits en una etapa posterior.

Activitats: utilització de la bicicleta, acrosport, futbol, bàsquet, bàdminton, hoquei, preparació de crossos, jocs tradicionals, handbol, beisbol i altres esports alternatius.

Edat: nens i nenes de Primària (de 1r a 6è)

Lloc: gimnàs i pati del col·legi

Horari: dilluns i dijous, de 17.05 a 18.05h

Inici de l’activitat: dilluns, 2 d’octubre

Preu: 22€/mes (dues sessions per setmana), 16€/mes (una sessió per setmana).

Aquesta activitat, organitzada pel Club Tennis Taula Borges, té com a objectiu principal que els nens i nenes gaudeixin jugant a tennis taula i aprenguin els fonaments tècnics per a la pràctica d’aquest esport.

Edat: nens i nenes des de 3r de Primària fins a 2n d’ESO Lloc: gimnàs del col·legi

Horari: dimarts, de 14 a 15h

Inici de l’activitat: dimarts, 3 d’octubre

Preu: 16€/mes

Aquesta activitat consisteix a aprendre i millorar la pràctica del voleibol, col·laborant alhora en la seva formació com a persona a través de l’esport. És un esport sa i ideal per treballar en equip de forma estratègica.

Edat: nenes des de 6è de primària fins a 4t d’ESO

Lloc: pati cobert del col·legi

Horari: dimarts, de 17.10 a 18.10h

Inici de l’activitat: dimarts, 3 d’octubre

Preu: 16€/mes

El Taller de Músics és l’escola de música moderna del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.

Vols aprendre a tocar un instrument? Vols aprendre a cantar les teves cançons preferides? Vols aprendre a compondre sense les feixugues lliçons de solfeig? T’agradaria aprendre a crear música electrònica i poder fer de discjockei?

Si és així, la teva escola és el Taller de Músics del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques! Aquí hi trobaràs un ambient creatiu i càlid, amb professors amb capacitat pedagògica que són músics en actiu de diverses bandes catalanes.

El Taller de Músics va adreçat a tota aquella persona que tingui ganes de gaudir amb la música, sigui infant, adolescent o adult (pares i mares); de manera dinàmica i creativa.

Fes un cop d’ull a totes les classes que s’ofereixen per al curs vinent:

GUITARRA ELÈCTRICA (grup iniciació i grup avançat), BAIX ELÈCTRIC, TECLAT MODERN i DISCJOCKEI.

Preus:

–  Les classes de música de grup (elèctrica, cant, espanyola): 22€ al mes.

–  Les classes reduïdes (baix, bateria, guitarra avançada) tenen un preu diferent, segons si són classes individuals / dos persones / tres persones.

Nota: al mes de setembre organitzarem els horaris dels tallers en funció de les sol·licituds rebudes de cada activitat, per poder adaptar-nos a les vostres necessitats.

Manualitats fàcils i divertides, per desenvolupar la seva creativitat i imaginació, d’una manera amena, anirem treballant diferents materials, per tal de despertar nous sentits envers el seu entorn, i sobretot per gaudir moltíssim tots plegats.

Edat: dirigit a P3, P4 i P5

Inici: a partir del mes d’octubre

Horari: els dilluns i els divendres, de 17.30 a 18.30h

Preu: 22 €

Us donarem més informació endavant.

Edat: a partir de 5è de primària

Inici: a partir del mes de gener

Horari: els dimarts a a la tarda